Camp Resort blokhut

Slapen in een blokhut, tipi tent of pipowagen op Camp Resort, Europa-Park

0 Shares
0
0
0

Toen Blonde in 2016 met haar ouders en zus op volledig verzorgde persreis naar Europa-Park mocht, sliepen ze op het Camp Resort. Dit is de camping die bij Europa-Park zelf hoort en waar je kunt overnachten in een blokhut, tipi tent, pipowagen of in je eigen kampeermiddel. Het Camp Resort is voorzien van toiletgebouwen met toiletten, douches en wasbakken, zodat je jezelf daar op kunt frissen. In de verschillende accomodaties vind je fijne slaapplekken en wat bewegingsruimte. Maar neem wel je eigen dekens en kussens mee, want die vind je hier niet.

Welkom in het land van cowboys en indianen!

Europa-Park Camp Resort

Europa-Park is een relatief goedkope manier om te overnachten dichtbij Europa-Park zelf. In 10 minuten wandel je naar de ingang van het pretpark, of je wacht even op de shuttletrein. Het Camp Resort is opgedeeld in een groot kampeerterrein, waar je je eigen kampeermiddel kunt (uit)stallen en een gedeelte met vaste accomodaties, zoals de blokhutten, tipi tenten en pipowagens. Die laatsten zijn gesitueerd rondom een grote vijver, vandaar dat ik dit voor het gemak even het ‘vijvergebied’ noem.

Tussen het kampeerterrein en het vijvergebied in vind je de receptie en de Silver Spur Saloon. Bij die laatste kun je ook heerlijk ontbijten.

Sfeervol: een plek voor cowboys en indianen

Het hele Camp Resort is in westernstijl gebouwd. Je kunt op het park zelf een kampvuur maken, je kunt eten in een Saloon en zelfs de receptie en de veranda daarvoor zijn geheel in stijl. En mocht je nog niet genoeg spanning hebben gehad na een dag Europa-Park, dan kun je een elektrische bull berijden – voor zolang je blijft zitten. 😉

Blonde vond het in ieder geval een hele belevenis om hier te slapen en te mogen ontbijten. Je krijgt toch dat campinggevoel, maar je slaapt net even wat luxer.

Ontbijt en diner

Elke ochtend kun je in de Silver Spur Saloon terecht voor een ontbijtbuffet met o.a. verse broodjes, scrambled eggs en allerlei andere lekkernijen. Let wel op: dit zit niet standaard inbegrepen bij je overnachting, maar het is wel erg leuk om het erbij te boeken.

‘S avonds kun je in diezelfde Saloon weer terecht voor een diner à la carte.

Ontbijt Camp Resort
Verse croissantjes voor het ontbijt.
Ontbijt
Een stevig ontbijtje om daarna Europa-Park in te gaan.
Salade
Als voorafje een heerlijke verse salade tijdens het diner.
Diner Camp Resort
Vlees, daar houden ze in Duitsland wel van. En het smaakt ook nog eens mega lekker!
Voor de sweet tooths het toetje. Jummm.

Uitgelicht: vegetarisch

Black & Blonde zijn allebei vleeseters, net als hun familie, maar mochten er nu tóch vegetariërs tussen je gezelschap zitten, dan is er ook aan hen gedacht in de Silver Spur Saloon. Er is een speciale vegetarische kaart met bijvoorbeeld een vegetarische burger of asperges.

Ps. Op het park staan ook automaten waar je de hele dag koffie, thee en frisdrank uit kunt halen. Oja, en wat snacks! Vind je dat nog te beperkt, dan is er ook een Lidl in de buurt.

Handicap proof?

Mwah, niet echt.

Voor mindervalide mensen zijn deze accomodaties minder aan te raden. In de blokhut moet je namelijk eerst een ladder op om je bed te bereiken; in de pipowagen moet je een trappetje op én heb je binnen maar beperkte bewegingsruimte en in de tipi tent heb je eveneens beperkte bewegingsruimte, hoewel dat hier wel ietsje meer is dan in de andere twee accomodatievormen.

Mocht je een eigen camper, caravan, vouwwagen of tent bij je hebben kan dit natuurlijk wel. Die is wellicht wat meer ingespeeld op jouw gemak.

Wil je liever handicap proof overnachten in een accommodatie van Europa-Park? Dan kun je beter naar één van de themahotels gaan. Dat zijn:

  • Krønasår “The museum hotel” (4-sterren)
  • Bell Rock “New England hotel” (4-sterren)
  • Colosseo “Italiaanse sferen hotel” (4-sterren)
  • Santa Isabel “Luxe Portugees klooster” (4-sterren)
  • El Andaluz  “Spaanse finca” (4-sterren)
  • Castillo Alcazar “Middeleeuws ridderkasteel” (4-sterren)

Blonde’s ervaring

Natuurlijk waren de themahotels prachtig om te zien, en daar zou Blonde ook graag nog eens slapen, maar Camp Resort bracht een sfeer van gemoedelijkheid met zich mee. En als je met andere reisbloggers, zoals Wandernan, op zo’n park staat… dan kan je ‘s ochtends en ‘s avonds even een gezellig praatje maken en belevenissen uitwisselen. Hoe cool is dat!

Blonde heeft overigens heerlijk geslapen in de blokhut. Geen seconde wakker geweest. Ze hoorde alleen dat de pipowagens wat koud kunnen zijn, maarrr… daar heeft Europa-Park inmiddels wat aan gedaan: er staat nu verwarming in de pipowagens.

Oh, en die tipi tenten. Die zijn écht gaaf! Als ze opnieuw mocht kiezen zou ze stiekem toch voor de tipi tent gaan. En dan zou ze zichzelf een indianennaam geven, zoals Gouden Veer ofzo. Niet omdat ze een veer in haar “reet” wilt, maar omdat ze zichzelf dan een schrijver van dromen waant.

Zelf boeken

Wil je een keer overnachten in het Europa-Park Camp Resort? Ga dan naar www.europapark.de/nl/overnachten/camp-resort.

Rust Europa-Park

Camp Resort kampvuur

Gezelligheid!

Camp Resort zicht op achtbaan

Camp Resort boot

Camp Resort Europa-Park overnachten

Camp Resort pad

Camp Resort vijvergebied ochtend
Het vijvergebied, vroeg in de ochtend.

Camp Resort tipitenten

Camp Resort blokhut

Camp Resort pipowagens
De pipowagens op Camp Resort Europa-Park. Yup, ook daar sliepen mensen in!

Camp Resort vijver

Shuttlebus Camp Resort Europa-Park

Dit artikel bevat gesponsorde content.

0 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You May Also Like