Innsbruck Oostenrijk

Innsbruck? Bespaar het jezelf.

0 Shares
0
0
0

Hoewel Blonde groot fan is van het Zillertal en de Oostenrijkse Alpen, kan ze helaas niet hetzelfde van Innsbruck zeggen. Deze stad mag dan wel de hoofdstad van de deelstaat Tirol zijn… er zit weinig tot zelfs helemaal géén joie de vivre in. Blonde wandelde er een middag rond en *gaap*… er viel niet veel te beleven. Ben je op zoek naar een leuke stedentrip? Dan is Innsbruck dit in ieder geval niet. En ben je toevallig in de buurt van deze stad? Trek er dan niet al te veel tijd voor uit om de stad te verkennen. Er is namelijk weinig dat het ontdekken waard is.

Blonde zal je het (steden)tripje besparen en hier alvast alle highlights opnoemen. Kan jij ook zeggen dat je ze gezien hebt – zonder er je geld aan te spenderen. En geloof Blonde maar, dat geld kun je beter voor een andere stedentrip bewaren.

Innsbruck

Het mooiste aan Innsbruck is het uitzicht. Op de bergen. En daarmee is ook alles gezegd.

Oja, en het was ooit een Olympische Stad. Voor de Winterspelen. In 1964, in 1976 en in 2012 (de laatste keer was alleen voor de jeugd). Blonde vindt de Winterspelen interessanter dan de Zomerspelen, dus dat is dan wel weer +1 voor Innsbruck. 

Verder is Innsbruck een typische Middeleeuwse stad in Oostenrijk. Net zo saai als de geschiedenis die er heeft plaats gevonden. Je moet wel een échte cultuursnuiver zijn, wil je in Innsbruck iets vinden dat de moeite waard is. 

Blonde begon een zoektocht op Google en kwam uit op een aantal minimale highlights. Je kunt de architectuur bezichtigen van Het Gouden Dak (Goldenes Dachl), van de Stadstoren (Stadtturm) en het keizerlijk paleis (Imperial Palace). Die laatste vraagt een veel te hoge toegangsprijs om binnen ook een kijkje te nemen, maar voor wie de film Sisi heeft gezien en daar gek op is – is dit uitstapje misschien nog wel enigszins interessant. 

Blonde vond het de moeite allemaal niet waard en zocht het hogerop. 

Innsbruck kapel

Blonde in Innsbruck

Blonde had als klein gelukje dat tijdens haar bezoek aan Innsbruck er een aantal skischansspringers aan het trainen waren. Daar had ze wel ontzag voor. Wat een lef moet je hebben om met twee van die lompe latten onder je voeten van zo’n hoogte af te springen. 

Blonde was al blij toen ze van het kinderheuveltje naar beneden kon skiën.

Olympische Winterspelen Innsbruck

Skischans springen

De McDonalds van Innsbruck als tussenstop

Het allerleukste van Innsbruck? De McDonalds. Voor als je op doorreis bent. Mekkie D! Doe Blonde maar wat kipnuggets, franse frietjes en een cheeseburger, om vervolgens met gierende banden Innsbruck snel weer uit te rijden.

Volle vaart naar een bestemming die wél interessant is.

Dingen die (vele malen) leuker zijn om te doen in Tirol:

  • De Krimmler watervallen
  • Op avontuur in het Zillertal
  • De Hintertuxer gletsjer
  • Wintersport in het Zillertal
  • Mayrhofen 
0 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You May Also Like