mooiste dierentuinen in Nederland

Dit zijn de 9 mooiste dierentuinen in Nederland

0 Shares
0
0
0

Blonde vond het tijd voor een overzicht van de 9 mooiste dierentuinen in Nederland. Omdat het kan. Want Nederland heeft ‘gewoon’ ontzettend veel moois te bieden, óók op dit gebied.

Nu is een begrip als ‘mooinatuurlijk grotendeels afhankelijk van persoonlijke smaak… deel daarom ook gerust jouw top 9 mooiste dierentuinen in Nederland in de reacties hieronder. Ik ben benieuwd of wij een beetje overeenkomen qua smaak.

1. Blijdorp

Met 50% Rotterdams bloed kon het bijna niet anders dan dat Blijdorp Blonde’s lijst van mooiste dierentuinen in Nederland zou aanvoeren. Maar ook Black is enthousiast. Vooral het Oceanium heeft hem doen beslissen dat Blijdorp dé plek op nummer 1 verdient.

2. Wildlands Adventure Zoo

Een achtbaan ín een dierentuin? Oh yeah! Blonde is het bestuur van Wildlands Adventure Zoo (voorheen Dierenpark Emmen) eeuwig dankbaar dat ze Nederland haar eigen Animal Kingdom – à la Disney – hebben gegeven.

Wildlands Adventure Zoo is om meerdere redenen fantastisch. Denk aan een prachtige vlindertuin; een jungle zo groot als een voetbalarena en een zeeleeuwenshow waar je keihard om moet lachen. Wildlands Adventure Zoo laat je hun dierentuin beleven, zoals geen enkel ander park in Nederland dat (nog) doet.

3. Ouwehands dierenpark Rhenen

IJsberen, reuzenpanda’s en witte leeuwen & leeuwinnen. Ouwehands dierenpark Rhenen is een feestje om naartoe te rijden en heerlijk om doorheen te wandelen. Het is géén megagroot dierenpark, maar wel één waar je een halve dag mee zoet bent. Vooral het beren wandelpad is erg leuk.

Vanwege de mooie ligging en de bijzondere dieren staat deze dierentuin voor ons op nummer 3! En… wist je dat de populaire kinderserie ZOOP hier is opgenomen?

4. Safaripark Beekse Bergen

Wandelend, met de auto of met de boot: in deze dierentuin mag je zélf kiezen hoe je de dieren het liefst bewondert. Blonde is fan van alle drie, maar met de auto vind ze het gedeelte bij de giraffen het leukst. Die nieuwsgierige langnekken komen namelijk maar al te graag neuzen of je nog wat lekkers in je auto hebt liggen… en dat levert leuke plaatjes op.

5. De Apenheul

De hele dag aapjes kijken: wie is er niet dol op? Of je dat nu vanaf een terras doet, of al wandelend in de Apenheul… het blijft leuk.

6. Dierenpark Amersfoort

7. Artis

8. Burger’s Zoo

Burger’s Zoo staat bekend om de vele nagebootste ecosystemen in het park. Én het is een avontuurlijke conferentieplek: ze hebben namelijk een Safari Meeting Centre in het park. Zo ging Blonde ooit eens voor een uitje van haar beroepsvereniging naar Arnhem. Een fijne afwisseling op de kantoormuren die destijds op haar af leken te komen. Blonde is nu eenmaal niet iemand die je vast moet zetten: she’s a peacock, you gotta let her fly. Just kiddin’, pauwen vliegen helemaal niet. Maar nu ze ondernemer is, voelt Blonde zich 100x beter.

9. ZooParc Overloon

Andere dierentuinen

GaiaZoo
Dierenrijk Mierlo
BestZOO
Landgoed Hoenderdaell
DoeZOO

AviFauna
Stichting Aap

Aquaria

SeaLife Schevingen
Zee Aquarium Bergen aan Zee
AquaZoo Leerdam

 

0 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like