Ferrari World

Blonde’s fiasco in Ferrari World Abu Dhabi

0 Shares
0
0
0

 

Ferrari World. Museum of pretpark? Blonde is er nog niet helemaal over uit. Ben je Formule 1 of Ferrari fan, dan moét je hier eigenlijk wel een keer naartoe. Verwacht je hetzelfde te vinden als in de Efteling of in Disneyland Parijs? Dan stelt Ferrari World ietwat teleur. Maar daarentegen vind je er dan wel weer de snelste achtbaan ter wereld: de Formula Rossa! Dan moet je alleen nog het ‘geluk’ hebben dat je in een stoeltje past… dat kun je namelijk wel vergeten als je een maatje meer hebt (zoals Blonde) of als je een flink gespierde bodybuilder bent.

Een dagtrip naar Ferrari World in Abu Dhabi

Blonde logeerde in 2014 in Dubai. Nog vóórdat het zo hip was als het nu is. Vanuit het hotel boekte ze een dagtrip naar Ferrari World in Abu Dhabi – op advies van een vriend thuis. “Als je dan toch in de buurt bent moet je gaan!”, appte hij. Hmmm, ok.

Een ticket bleek vrij prijzig. Omgerekend van Durham naar Euro’s, betaalde Blonde toen al – in 2014 – 68 euro voor een Silver Ticket (295 AED). Per persoon! Daar moet je dan wel heel wat voor terug krijgen, toch? Zeker gezien zelfs de meest exclusieve Ferrari’s geen zeldzaamheid zijn in het straatbeeld van Dubai, dus daar hoef je niet speciaal voor naar Abu Dhabi. Voor wat betreft de Formule 1 auto’s: die zie je natuurlijk niet zomaar in het straatbeeld – van welke stad dan ook. En die vind je dan weer wél in Ferrari World, inclusief een complete geschiedenis.

Blonde moet eerlijk bekennen dat de rit van Dubai naar Abu Dhabi wel spannend was. Ze krijgt altijd vlinders in haar buik van zulke dagtrips! En eenmaal aangekomen bij de entree van Ferrari World… zag dat er ook wel heel imposant uit!

Entree Ferrari World

Ferrari op standaard

Ferrari Racing Legends

Ferrari California 1

Ferrari California roodpaars

Dé achtbaan der achtbanen: de Formula Rossa

Op de rest van het indoor park komt ze zo terug, maar als de achtbaanjunkie die ze is, wilde Blonde natuurlijk meteen naar de snelste achtbaan ter wereld: de Formula Rossa. Helemaal hyper was ze, toen ze de entree van deze achtbaan had gevonden. Maar dat enthousiaste gevoel was snel verdwenen toen ze van een Ferrari World medewerker even moest ‘proefzitten’ in één van de kuipstoeltjes. Wat bleek? Haar kont paste wel in het stoeltje, maar de strak afgestelde gordel kreeg ze niet dicht. Volle benen en een buikje gaan niet samen. Het strenge oordeel? Blonde mocht de achtbaan niet.

Waterige oogjes. Teleurstelling. Frustratie. Boosheid. Het kwam op dat moment allemaal naar boven. De medewerker communiceerde er – tot grote ergernis van Blonde – achteraan, dat ze wél in de kinderachtbaan mocht, even verderop. “Hoezo mag je met vollere benen en een buikje wél in de kinderachtbaan, maar niet in de snelste achtbaan ter wereld? Wat een omgekeerde logica”, dacht Blonde.

Maar in het Midden Oosten tot discussie overgaan ging haar nét iets te ver. De Ferrari World medewerker keek haar streng aan en wees in de richting van het observatieplatform. Daar kon Blonde plaatsnemen om tenminste nog naar de Formula Rossa te kunnen kijken. Met flinke tegenzin bewoog ze zichzelf richting het platform, waar ze andere ‘mollige’ vrouwtjes, te kleine kinderen en te grote bodybuilders tegenkwam.

Een fiasco was het. Blonde’s fiasco.
Ze kon de snelste achtbaan ter wereld ruiken, maar mocht er niet in.

Dus ga je naar Ferrari World en wil je in de Formula Rossa? Zorg dan dat je slank genoeg bent.

Formula Rossa

Formula Rossa signing

Ferrari World: indoor museum of pretpark?

Gelukkig had Blonde haar 68 euro niet helemaal verspild, er viel namelijk nog meer te ontdekken en te beleven in Ferrari World. Hoewel ze eerlijk moet toegeven dat het aantal attracties haar flink tegenviel. Dat komt omdat op het moment van haar bezoek, een aantal attracties onderhoud behoefden. En er zijn relatief veel attracties in Ferrari World voor de allerkleinsten. Wil je als volwassene een attractie in? Dan heb je een iets beperktere keuze.

Aan de andere kant, als je toch niet zo van de attracties bent, is Ferrari World wél weer de ideale omgeving om op je kinderen te wachten. Je kunt je ondertussen vergapen aan de mooiste en aan de meest exclusieve Ferrari’s. Die auto’s hangen hier namelijk aan de muren en al!

Piazza

Ferrari Motor

Ferrari World Information Point

Ferrari Santander

Ferrari World mascotte

Ferrari World Blonde

0 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.